top of page

Scholen

Vzw A.I.E.M probeert met behulp van haar leden en expertise de lasten van de lesgevers en de scholen te verminderen. Wij onderzoeken wat de noden zijn in het onderwijs en proberen daaraan te remediëren.

De 2 voornaamste problemen waaraan wij zullen remediëren zijn STEM & Taal. 

STEM

Onze vereniging helpt scholen door middel van modules, infosessies en workshops voor de leerkrachten en scholen. Wij organiseren infosessies/workshops om de leerkrachten de kans te geven om zelf experimenten te testen. Om hun wat ervaring op te doen en hen het zelfvetrouwen te geven om dan zelf die experimenten op school uit te voeren. 

Daarna stellen wij verschillende bundels op met STEM-activiteiten die wij aanbieden aan de scholen met daarin de leerplandoelstellingen en de uitleg die erbij hoort. Hiermee proberen wij de werklast van de leerkracht te verminderen en hun de kans te bieden om STEM met meer zelfvetrouwen te onderwijzen.

Image by ThisisEngineering RAEng
Bord met Verschillende Talen

Taal

Onze vereniging helpt scholen door middel van modules, infosessies en workshops voor de leerkrachten en scholen. Wij organiseren infosessies/workshops om de leerkrachten de kansen te geven om zelf activiteiten te testen. Om hun ervaring op te doen en hen het zelfvetrouwen te geven om zelf die activiteiten op school uit te voeren. 

bottom of page